Nyheter

Uppköpta bryggerier blir en egen enhet

AB InBevs High End förändras. De uppköpta amerikanska bryggerier ska bilda en egen enhet och samtidigt försvinner en del jobb.

High End är samlingsnamnet på de bryggerier som AB InBev samarbetar med eller har köpt upp de senaste åren. Nu sker förändringar i den organisationen, bland annat för att skapa en egen division för bara de uppköpta bryggerierna.

Uppdelningen gör att High End i fortsättningen ska bestå av tolv företag och de är 10 Barrel Brewing, Blue Point Brewing, Breckenridge Brewery, Devils Backbone Brewing, Elysian Brewing, Four Peaks Brewing, Golden Road Brewing, Goose Island, Karbach Brewing, Veza Sur Brewing, Virtue Cider och Wicked Weed Brewing.

Stella Artois, Hoegaarden, Estrella Jalisco, Franziskaner, Beck’s, och Shock Top läggs i fortsättningen i samma del av företaget som de största varumärkena, bland annat Budweiser.

Knappt tio jobb försvinner i samband med omorganisationen, och det är få jämfört med den senaste stora omorganisationen, då 350 säljare fick lämna AB InBev.