Tuffare ölregler stoppas i New Jersey

De nya reglerna försämrade rejält för New Jerserys bryggare. Men nu backar myndigheten efter en hel del kritik.

Det var för en dryg vecka sedan som Beernews berättade om de nya tuffa regler som skulle införas i delstaten New Jersery. Myndigheten Alcoholic Beverage Control (ABC) ville då införa dessa regler.

– Stopp för matservering på bryggerierna. Det får inte finnas matmenyer, och alla samarbeten med food trucks stoppas. Däremot får gästerna ta med mat till bryggeriet och det är tillåtet att servera till exempel läsk och jorrdnötter.

– Bryggerierna får anordna max 25 speciella event på ett år. Som speciella events räknas bland annat quizkvällar, provningar och att visa sport live på tv.

– Bryggerierna får max delta i tolv specialevent per år. Där räknas bland annat festivaler utanför det egna området in.

– Bryggerierna får max anordna 52 privata fester per år. Där räknar man in bröllop, födelsedagsfester och andra jubileum.

– Alla events ska i fortsättningen anmälas till New Jersey Division of Alcohol Beverage Control minst tio dagar i förväg.

Protesterna blev starka från bryggerierna och även guvernören Phil Murphy har reagerat på det tuffa reglerna och nu backar ABC. Man drar tillbaka reglerna och säger att man vill ha mer information innan reglerna eventuellt införs igen.

Det finns flera pålästa personer som menar att de nya reglerna inte ens är möjliga att införa med de lagar och regler som finns i delstaten.

– Vi vill vara säkra på att det här blir rätt. Vårt uppdrag är att stödja den växande craft-beer-sektorn men också att få en balans mot andra aktörer och dessutom hlla oss inom gällande lagar, säger ABC:s David Rible till sajten NJ.com.