Misstänkt korruption i Carlsbergägt bryggeri

Carlsbergs dotterbolag Alivaria i Belarus misstänks för mutbrott. Något som framkommit i en intern revisionsrapport, enligt danska Berlingske.

Enligt revisionsrapporten, som presenterats för styrelsen och aktieägare, har det förekommit allvarliga regelbrott i samband med Alivarias utbyggnad av bryggeriet i Belarus huvudstad Minsk.

Revisionskommittén som ligger bakom rapporten rekommenderar en genomgång av hela projektet för att undersöka ”tecken på korruption och ohederlighet” och varnar även för att det finns en risk för att polisen kommer att starta en utredning.

Carlsberg har i ett skrivet svar till Berlingske sagt att man redan undersökt misstankarna utan att se upptäcka någon korruption, men att man sett att interna processer inte följts på ett korrekt sätt.

– Det är självklart att alla former av korruption är acceptabla hos Carlsberg, så vi tar sånt här väldigt allvarligt, säger man.

– I ljuset av farhågorna som väckts i det här fallet kommer vi att påbörja en ny undersökning för att dubbelkolla det som framkommit i rapporten.

Läs mer på berlingske.dk.