Trots tre konkurser – de tror på framtiden

Helena Ahldén, vd på Harrys, tror på en ljus framtid trots flera konkurser under våren. Foto: Pressbild.

Tre konkurser har det blivit under våren. Men trots det tror restaurangkedjan Harrys på framtiden även i corona-tider.

Det är fokus på både öl och mat hos Harrys runt om i landet. Men under våren har det varit jobbigt. Tre av restaurangerna, i Sälen, Linköping och Örebro, har försatts i konkurs. Dessutom har en restaurang i Göteborg arrenderats ut.

Men trots det tror man på framtiden.

De fyra ovan nämnda restauranger har inte ingått i den franchisekedja med 30 restauranger som finns. Helena Ahldén, vd för Harrys, är glad att man till allra största delen har sin verksamhet utanför våra storstadsområden.

– Den i Göteborg är hårt drabbad, men i övriga landet tuffar det faktiskt på. Precis som alla andra har vi plockat bort timanställda och merparten av den fasta personalen har korttidspermitterats, säger Ahldén till sajten Besöksliv.

Hon ser en styrka i att vara en kedja med restauranger i många städer, och ser att coronaviruset stärkt företagets sammanhållning.

– Vi ser mer samarbeten mellan krögarna och alla delar med sig och tar lärdom av varandras goda exempel på hur detta kan hanteras.

Ahldén tror att det blir tufft i sommar, även om svenskarna väljer att ha semester på hemmaplan.  Men hon ser också att finns ett slut på problemen.

– Vi har en förhoppning om att folk kommer att stanna hemma i sommar, men frågan är om det blir så bra som man hoppats på. Samtidigt har jag en tillit till att vi kommer att ta oss igenom detta och gå in i mer av ett normaltillstånd efter sommaren, säger Ahldén till Besöksliv.