Trissvinsten går till ölresor för Niklas

Niklas Johnsen vann en kvarts miljon kronor på Triss. De pengarna ska bland annat gå till ölresor och Los Angeles är ett måste.

Malmökillen Niklas Johnsen gillar öl och brukar försöka göra ölresor då och då. Inköpet av en Trisslott under hösten kommer att hjälpa till med det.

– Det händer lite då och då att jag köper trisslotter. Oftast när jag är på väg till jobb på annan ort i Sverige och stannar till vid någon mack, kommenterar han.

Just den här lotten tog honom till TV 4:s studio och där skrapade han fram en vinst på 250 000 kronor i direktsändning. Pengarna ska gå till huset, men också till ölresor.

– Jag och sambon tog ett gemensamt beslut att betala av vårt topplån direkt efter vinsten. Men jag hoppas kunna åka till Los Angeles till sommaren. Jag har åkt dit nästan en gång per år i tio år, och de senaste fem åren har det varit väldigt inriktat på öl. Annars har jag och några kompisar ett par storflaskor att hämta nere på Stone i Berlin. Vi hoppas kunna göra det under våren.

Just Los Angeles har blivit en favoritstad för Niklas när det gäller öl. Han tycker att utvecklingen har varit väldigt bra de senaste åren.

– Det är alltid trevligt att komma över till LA. Jag har kompisar där som håller mig uppdaterad under året och ser till att jag tar igen allt nytt jag missat när jag kommer över.

Bryggerierna har inte vill missa under en Los Angelesresa är bland annat Bottle Logic, Mumford Brewing, Monkish, Highland Park, Modern Times, Noble Ale Works och Phantom Carriage.

Men givetvis dricker han öl även när han är hemma i Sverige, och kanske blir det lite pengar över till det också. Ett av favoritbryggerierna är faktiskt lokalt.

– Ja, det är Psychopipes. Men jag gillar också Omnipollo, Brekeriet, Nerdbrwing och Apex, säger Johnsen.