Systembolaget ska kyla öl i nya butiken

Det kommer att säljas kyld öl i Systembolagets nya ölbutik i Göteborg. Foto: Montage.

Det blir kyld öl i den nya ölbutiken som Systembolaget öppnar i Göteborg 4 november. Dessutom får butiken sitt eget namn.

I början av november öppnar alltså den nya Systembolagetsbutiken med fokus på öl. Den ska ligga i anslutningen till dagens butik i Nordstan och där ska utbudet bli landets bästa.

Nu kan Beernews också avslöja att det kommer att finnas en tempererad del i lokalen, där en del öl ska hållas kyld.

– Jag kan bekräfta att en liten del av lokalen kommer att hållas tempererad, men vi kommer att berätta mer på en pressträff 3 november, säger Emelie Westrup, kategorichef för öl på Systembolaget.

Enligt uppgifter till Beernews handlar det om ett litet antal öl som ska hållas kyld och då ska det handla om att kyla en del av de humletunga öl som ska finnas i butiken.

– Vi kommer inte att sälja kylskåpskall öl i den här butiken, säger Westrup.

Det är också klart att butiken får sitt eget namn. Systembolagets Ölstudio blir namnet på nysatsningen, och Emelie Westrup har under hösten märkt av att det är ett stort intresse från leverantörerna när det gäller den nya butiken.

– Det är många som är nyfikna och det här har också ett stort fokus från vår sida. Det kommer att finnas ett sortiment vid öppning och sedan ska det utvecklas. Vi utesluter egentligen ingenting, säger Westrup.

Beernews har tidigare berättat om att det bland annat kommer att säljas alkoholfri öl från fat i growlers i butiken. Dessutom är man klara med de nyanställningar som ska göras och om ett par veckor är det alltså dags för att ha premiär.