Supermodellen vill rädda brittiska pubar

Fem pubar om dagen stängde för gott under det gångna året. Det vill supermodellen Jodie Kidd sätta stopp för. Foto: Pixabay

Den engelska modellen och racingföraren Jodie Kidd som även är pubägare har anslutit sig till kampanjen Long Live The Local som vill se sänkta skatter för öl i Storbritannien.

Kidd äger The Half Moon Pub i Kirdford, West Sussex, började redan 2018 slåss för skattesänkningar för pubar. Hon, som många andra pubägare, såg redan innan covidpandemin hur ekonomiska svårigheter gjorde att det blev svårt att få ekonomin att gå ihop. Nu har hon även anslutit sig till kampanjen Long Live The Local som kämpar för samma sak för pubar och bryggerier.

– Jag ställde mig bakom kampanjen redan 2018, och redan då fick pubarna kämpa för att överleva och tre pubar om dagen stängdes, säger Judd enligt American Craftbeer.

– Regeringen måste agera för att rädda pubarna från den svåra situation som de befinner sig i nu. Efter ett år med nedlåsning, handelsrestriktioner och stor osäkerhet har nästan 2 000 pubar tvingats stänga – det är fem pubar som försvunnit för gott varje dag.

Kidd uppmanar nu britterna att signera kamanjens upprop för sänkta skatter.

– Nästan en halv miljon har skrivit under uppropet och en kvarts miljon har skrivit till sina parlamentsledamöter och uppmanat dem att sänka skatterna för att hjälpa lokala pubar och bryggerier, säger David Cunninghamn på Long Live The Local.