Strejkhot om inte Ka-Shing betalar mer

Greene Kings nya ägare Li Ka-Shing har skapat oro inför framtiden. Foto: Greene King.

4,6 miljarder pund kostade det för Li Ka-Shing att köpa bryggeriet Greene King. Men nu väntar en strejk om de anställda inte får högre lön.

Hong-Kong baserade Ka-Shing till hör världens rikaste och hans köp av Greene King bryggeri och pubar har varit en stor snackis i Storbritannien.

Köpet har nu godkänts av alla instanser, men inom de egna leden pyr det rejält. Fackförbundet hotar med strejk om det inte blir en väsentlig skillnad i lönekuvertet för de anställda.

De senaste årens löneökningar på runt två procent anses vara ynkliga och nu har man flaggat för att det kan bli en strejk framöver.

Bland de anställda finns också en oro för att jobben ska bli färre, och man undrar om den nya ägaren tittar på en omorganisation av företaget. Det finns också en oror för att många av Greene Kings runt 3000 pubar på de brittiska öarna ska säljas och användas till annat är ölservering.

Än så länge finns inga svar från Li Ka-Shing eller hans ledning, men många är det som nu väntar på att få veta hur Greene Kings framtid ser ut.