Stor ölfest inför ett klassiskt sportevent

Organic Smash är bryggeriet som ofta hittar nya vägar till kunder. Nu satsar man på ölfest i samband med det klassiska bandyderbyt på annadag jul.

Bryggeriet från Orbaden har jobbat mycket med speciella arrangemang är öl varit inblandat. Man har haft motionslopp runt bryggeriet, och tidigare i år tog man över hela Folkets Park i Bollnäs. Nu kommer nästa satsning och där vet man från start att det kommer att vara många människor på plats.

Det klassiska annandagsderbyt i bandyns elitserie mellan Bollnäs och Edsbyn lockar nämligen alltid mellan 6000 och 8000 personer till matcherna. I år spelas matchen på Sävstaås i Bollnäs och då passar man på att fixa med en festival i ishallen med namnet Bollnäs Food& Beverage.

– Vi kör mellan 12 och 20, så det blir både före, under och efter matchen, säger Anders Malmberg på Organic Smash.

Inom kort ska det även bjudas in andra bryggerier till annandagen, och satsningen kan bli riktigt stor.

– Vi har plats för 60 utställare i hallen och bandyfolket tror att det blir mellan 6000 och 9000 personer. Vi tror också att det kan komma en del som inte är sportintresserade och ska se matchen.

De som köper inträde till bandymatchen får också komma in på dryckesfesten.

Redan kommande helg är det dags för ett ölevent i Bollnäs. Då fixar man en Oktoberfest i Folkets Park, och utöver Organic Smash kommer även Mora Bryggeri, Helsinge Ångbryggeri och Bollnäs Bryggeri att finnas på plats.