Stjärnregissörens öl alltmer populära

Gritchie har snabbt blivit ett populärt bryggeri. Foto: Gritchie.

Stjärnregissören Guy Ritchie jobbar inte bara med film. Nu börjar öl från hans bryggeri att spela huvudrollen på allt fler brittiska pubar.

Guy Ritchie slog igenom med filmen Lock, Stock And Two Smoking Barrels och har därefter varit inblandad i en rad kända filmer. Hans kändisskap blev inte heller mindre när han under ett antal år var gift med popikonen Madonna.

Men vid sidan av filmen är öl en stor passion för Guy Ritchie. 2018 startade han bryggeriet Gritchie och även om han inte själv är involverad i den dagliga produktionen, så är han ofta på bryggeriet och gillar att både prata om och prova ölen.

Framför allt är det ölstilen bitter som han gillar och det är också en ölstil som passar bra på brittiska pubar.

– Vi drivs av Guys kärlek till engelsk bitter. Vi gillar att prata om produkterna i teamet och har en kyl där vi förvarar nya produkter som vi kan testa tillsammans, säger huvudbryggaren Adrian Peskin till sajten Morning Advertiser.

Bryggverket är på cirka 2400 liter och nyligen investerade man i nya större tankar. Planen är också att bygga ett taproom i anslutning till bryggeriet i Ashmore, Wiltshire.

Ritchie äger också en pub i London och hans öl börjar att få alltmer spridning på landets många pubar. Inom kort ska man också börja med öl på flaska.

– Vi är dock fortfarande ett litet bryggeri. Vi kan som mest producera 280 000 liter öl i år. Vi vill inte bli för stora för snabbt, säger Peskin.