Stjärnans ölmiss en snackis i hela USA

Idrottsstjärnor som sveper, eller inte sveper, en öl är en stor snackis i USA. Detta efter att NFL-stjärnan Aaron Rodgers inte klarat av att dricka upp sin öl i direktsänd tv.

Öl och idrott har ett ganska okomplicerat förhållande i USA. Därför är det ganska naturligt att dricka en öl i samband med att man går på olika sportevenemang.
Under det pågående slutspelet i NBA-basketen har tv-kamerorna vid flera tillfällen zoomat in kändisar från andra sporter, men det som fått i särklass mest uppmärksamhet är när Aaron Rodgers, quarterback i NFL-laget Green Bay Packers, försökt att dricka upp en hel öl framför kamerorna men inte klarat av det.

Reaktionerna blev enorma och lagkamraten David Bakthiari, en av lagkamraterna i Packers, såg till att dricka tre öl på kort tid för att visa hur det skulle gå till. Efter det har flera andra stjärnor gett sig in i debatten. Bland annat Tom Brady, en av sportens kanske allra största, gett sig in i debatten genom att dricka upp en öl inför en kamera.
Nu har detta inspirerat andra att göra likadant och det har blivit en grej för många i publiken att få zoomas in nä de dricker upp sin öl så snabbt som möjligt. Aaron Rodgers själv säger att han inte bryr sig om den stora uppmärksamheten, men menar att det är kul att folk hittat något som de kan vara bättre än honom på.

Här kan du se de båda lagkamraterna i Green Bay Packers när de dricker öl.