Springer en mil för att komma till puben

Bildspel

Bild 2 av 14

Tempot varierar efter vilka som är med. Alla ska med är valspråket och löpning mer en social grej än träning.

Att kombinera ett ölintresse med löpning är inte bara skoj, det kan även upphäva en eller annan negativ effekt av det förstnämnda. Det har man förstått i Mikkeller Running Club.

I lördags samlades en liten skara i uselt väder utanför The Rover i Göteborg för den 21:a löprundan med Mikkeller Running Club. Jonas Forsberg, Fredric Clemborn och Thomas Jonsson hade dragit på sig en för Rover inte helt vanlig klädsel i form av tights, löparklockar och annat.

– Vi har inte lyckats marknadsföra oss så bra, men ibland är vi uppåt tio personer, säger Thomas Jonsson, som var den som drog igång verksamheten våren 2015.

Starten går och vi rör oss bort emot Haga innan vi svänger uppåt och så småningom hamnar i Ängsgårdsbergen. Ett antal lodräta bergväggar senare är vi på toppen. Den enda som haft svårt att hänga med är cyklisten med kameran och anteckningsblock. Men det är ingen större brådska.

– Vi bryr oss inte så mycket om tider, berättar Thomas Jonsson.

– Alla ska kunna hänga med, ibland är vi nere på sju minuter per kilometer, ibland går det snabbare.

Från toppen på Ängsgårdsbergen går det neråt mot Botaniska Trädgården. Betydligt snabbare nu för alla parter. Botaniska passeras snabbt utan hänsyn till cykelförbudsskylten och sedan går resan vidare via Slottsskogen och Linné ner till The Rover igen.

– Vi brukar springa olika rundor varje gång, men hålla oss runt sju till nio kilometer, säger Thomas.

På Rover väntar belöningen. Med pilsner och session-IPA pustar vi ut vid bordet. Men vad passar bäst till after-run?

– Bäst var nog när Niklas på Rover hade förkylt Beerblioteks session-IPA, som vi drack i solen på uteserveringen.

Svenska regler tillåter inte att man fullt ut följer Mikkellers regler, där Klubbhuset, i detta fall Rover, ska bjuda på en öl efteråt. Däremot får man en liten rabatt.

Nån timme senare löses samlingen upp och vi drar åt olika håll. Men om en månad är det säkert dags igen och den som vill vara med kan kan hitta Mikkeller Running Club på Facebook

Även i Stockholm drog Mikkeller-löpare runt i helgen och i det fallet en betydligt större skara. Bilderna från det tillfället hittar du också bildspelet ovan. Även Stockholmsgänget hittar du på Facebook.