Snart släpps hans nya bok om belgisk öl

Andreas Fejes nya bok om belgisk öl släpps snart.

Andreas Fejes väntar just nu ivrigt på hans nya bok ska komma. Den släpps nu på fredag.

Han har grundat Vreta Kloster bryggeri, som specialiserat sig på belgisk öl och det är också ett stort intresse för Andreas Fejes. Men han tyckte att det saknades en bra bok på svenska om belgisk öl och beslutade sig för att skriva en själv.

Nu är boken skriven, tryckt och det börjar det närma sig lansering.

– Jag hoppas att jag har den tryckta boken i min hand nästa vecka. Jag har redan förbeställningar på 250 exemplar, säger författaren.

– Sen kommer jag att åka runt på en del arrangemang runt om i Sverige för att lansera boken. Bland annat ska jag till Pressklubben i Stockholm och De Klomp i Linköping.

På Pressklubben finns ölambassadören för belgiskt öl i Sverige, Jens Skrubbe. Skrubbe har även gjort förordet till boken, där skriver han bland annat följande:

”Med en härlig kompott av sanning och skrönor får ni en informativ resa genom klosterölens historia. Jag är mycket imponerad av och faktiskt lite avundsjuk på Andreas och hans otroliga energi. Han är som en Duracellkanin på raketbränsle och kan titulera sig författare, professor, bryggare, entreprenör, make och förälder. Kudos.

Det ni har i händerna är en koncis och faktaspäckad bok som alla ölintresserade bör läsa. Jag önskar att jag hade haft denna i mina händer för 20 år sedan.”

Godkänt från gurun alltså, som för övrigt dubbades till belgisk ölriddare i helgen som erkännande för sina insatser.

Boken heter Klosteröl: en bok om klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil. Hur stor upplagan är vet inte Andreas Fejes.

– Jag har inte frågat, jag vet bara att jag har beställt 500 som jag ska sälja i webbshopen.

Med dryga 130-140 sidor blev den inte så tjock som Andreas trott, men samtidigt berättar han att den förhoppningsvis ska bli tjockare med tiden. Allt som kan skrivas om belgisk öl är inte skrivet än i och med den första upplagan släpps.

– Jag är inte färdig, jag kan hålla på hur länge som helst med nya upplagor om den säljer bra, säger Andreas om nämner trappister, klosteröl och hembryggning av belgisk öl som utvecklingsbara områden.

Klosteröl: en bok om klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil ges ut av Grenadine förlag och släpps på fredag.