Snart börjar jakten på svarta dyrgriparna

Två av världens mest eftertraktade imperial stouts släpps under oktober. Foto: Montage.

Två av världens mest uppmärksammade imperial stouts släpps under de kommande veckorna. Men att få tag på ölen blir inte helt lätt.

Hösten innebär mörkare och kallare kvällar och då kan det sitta fint med en imperial stout. Under oktober är det dags för premiär för några av de mest eftertraktade mörka ölen, men det kräver en hel del för att få tag på ölen.

Goose Island släpper Proprietor’s Bourbon County Stout öl i Bourbon County-serien via ett lotteri där sista anmälningsdag är 12 oktober. I år handlar det om sju olika öl och de kan du läsa om här.

Övriga öl kommer ut på marknaden senare under hösten, men Proprietor’s Bourbon County Stout brukar vara den mest eftertraktade av ölen.

Alla som vill kan anmäla sig för att få tag på ölet och sedan sker en lottdragning som bestämmer vilka som får köpa ölet. Problemet är att ölet måste hämtas upp på plats vid bryggeriet i Chicago. De lyckliga vinnarna får där i coronatider köra in med bilden och registrera sig för att hämta sina flaskor.

19 oktober är det sedan premiär för årets Dark Lord från 3 Floyds. Även det ölet är väldigt eftertraktat, och framför allt specialversionerna av ölet kommer det att krävas en hel del för att få tag på. Inte minst en välfylld plånbok.

Ölet släpps nämligen i en förpackning med fyra vanliga Dark Lord och en specialversion av ölet. En sådan låda kostar 170 dollar och då ingår också en tygpåse. Du vet då inte vilken specialversion av ölet du får. Max två lådor går det att köpa och då finns en garanti att du får två olika specialöl i dina lådor.

3 Floyds har ännu inte berättat vilka specialversioner som kommer av ölet i år.