Snällare ölregler på väg i Texas

Nu kan det till slut bli möjligt att köpa med öl hem även från bryggerier i Texas. Delstatens senatorer har sagt ja och nu tros frågan kunna gå hela vägen.

Texas har en del lagar som sticker ut jämfört med andra delstater i USA. En av de lagarna handlar om öl. Det har nämligen varit tillåtet att köpa hem öl från bryggeripubar, men inte från andra bryggerier. Det verkar nu kunna ändras.
Efter att senatorerna sagt ja, ska frågan nu till representanthuset i Texas, och säger de ja är det sedan guvernören Greg Abbott som slutligen ska skriva under lagändringen.
Bryggerierna har kämpat länge för att få till en ändring och den senaste tiden har det gått snabbt.
– För fem veckor sedan hade jag sagt att vi har en procents chans, nu känns det som det är en procents risk att det inte blir av, säger Adan DeBower, en av grundarna av Austin Beerworks till sajten Brewbound.
Ett viktigt steg var när en distributörsorganisation i Texas accepterade förändringen, det tros ha snabbat på processen rejält.
Än så länge är man inte i mål, men nu är bryggerierna närmare än nånsin att få sälja sin öl i bryggeriet även om de inte har ett taproom.