Slutet är nära för Green Flash i USA

Krisen hos Green Flash bara fortsätter. Nu har grundarna Mike och Lisa Hinkley tappat kontrollen över företaget, som också innefattar Alpine.

OBS! Nya uppgifter har kommit fram efter att denna artikel skrevs. Du kan läsa mer här.

Kalifornienbryggeriet Green Flash har haft det riktigt tungt under de senaste månaderna. Bryggeriet i Virginia är redan ute till försäljning och nu har grundarna Mike och Lisa Hinkley tappat kontrollen över företaget.

Den största långivaren, Comerica Bank, har strypt tillgångarna för företaget och sålt det som går att sälja till WC IPA LLC. Därmed är sagan över för såväl Green Flash som Alpine. Båda företagen drivs vidare av WC IPA LLC, men det är rimligt att tro att man kommer att se sig om efter andra ägare till utrustningen.

– Efter en generell nedgång för craft-bryggerier, tillsammans med en tuffare konkurrens, har vi inte kunnat betala de åtaganden vi gjort med lån för vårt bryggeri i Virginia, skriver vd Mike Hinley till de cirka 100 aktieägarna.

– Green Flash och Alpine drivs vidare men de båda respektive företagen försvinner. Vad som händer härnäst är oklart.

Kollapsen för Green Flash är den största som skett för craft beer-bryggerier i USA under senare år. För bara några månader sedan var man ett bryggeri som hade distrbution av sina öl i alla 50 delstater.