Skånska rockstjärnor satsar på sitt eget öl

De har gjort musik i snart 20 år. Nu har rockstjärnorna i The Sounds gjort ett eget öl också.

The Sounds kommer från Helsingborg och det var därför naturligt att jobba med ett lokalt bryggeri. Råå Bryggeri är det som bryggt en english pale ale som fått namnet The Sounds.

– Vi i bandet har alltid gillat öl även om vi inte brukar gå på mässor och festivaler. Det här känns riktigt kul, säger gitarristen Felix Rodriguez.

Det var hans kontakter med en av delägarna i Råå som lade grunden för samarbetet.

– De föreslog att vi skulle ha en egen öl och vi gillade iden. Vi träffade Nicolai (Gyllström) och provade olika öl för att se vad som passade oss bäst, säger Rodriguez.

Ölet finns numera att köpa via Systembolaget och intresset från internationella fans har varit stort. Kanske blir det möjlighet även för de fansen att prova denna öl. Planen är nämligen att den ska finnas tillgänglig i samband med spelningar framöver.

– Det blir kanske svårt på festivaler, men borde gå att lösa på klubbspelningar. Det vore kul att inte bara erbjuda musik utan även en öl till upplevelsem, säger Rodriguez.

The Sounds bildades 1999 i Helsingborg och har genom åren turnerat med band som Foo Fighters, Mandi Diao och No Doubt. Karismatiska sångerskan Maja Ivarsson är bandets frontfigur och de fick tidigt i karriären en hit med låten ”Living In America”.

Bandet släpper en ny ep 16 juni och ger sig därfter ut på turné.

– Det blir spelningar i Sverige, Finland och Spanien. Förr gjorde vi uppemot 200 spelningar på ett år, men nu blir det lite färre, säger Rodriguez.

Nu kan bandet alltså även lägga in ett öl på meritlistan.

– Det kan bli fler sådana här samarbeten så länge det känns rätt för bandet. Det är kul att kunna dricka sin egen öl innan ett gig, säger Rodriguez.