Sheffield- stålstaden som blivit ölstaden

Brewdog i Sheffield var en trevlig upplevelse. Jack Bell i baren var en del av den goda upplevelsen. Foto: Ronny Karlsson

Sheffield är för många, inklusive mig, förknippat med mycket industri. Men jag fick en helt annan bild under mitt besök. Redan det mysiga stationsområdet lovade gott och det fortsatte på den vägen.

Dessutom var det flera pubar som höll riktigt hög klass. Kul också med lite olika stilar på de olika pubarna. Här kan du läsa mina omdömen.

Läs recensionerna

Det finns en hel del speglar i den populära puben Sheffield Tap. Foto: Ronny Karlsson

Sheffield Tap

Adress: Platform 1B, Sheffield Station, Sheffield
Betyg: 8/10. Sheffields bästa pub. Du lär hitta både god och ny öl här även om du besöker ofta.
Mitt ölval: Wild Beer Keller. Tyvärr lite tunn. Helt okej brödiga toner men saknar nästan helt kropp. Det fanns mycket annat jag borde ha provat.

Här snackar vi nära stationen! Jag satt fem-sex meter från spår 1, så det är ingen längre promenad om du kommer med tåg.

En ganska traditionell pub med massor av speglar, inte minst vid baren. Förvånansvärt mycket folk redan vid 13-tiden en torsdag, men det är förstås många människor i rörelse precis vid en tågstation. Cirka 25 kranar, varav tio är cask. Tre olika öl från lokala bryggeriet Tapped.

Trevlig personal och bra fart på servicen även när det var många runt bardisken. Definitivt värt ett besök och kommer du med tåg lär det som sagt bli svårt att missa detta ställe.

Dela recensionen om Sheffield Tap

Sentinel brygger ganska amerikanskt och ser också till att det blir möjlighet att köpa mindre smakprov av deras öl i så kallade flights. Fyra öl för fem pund är helt okej. Foto: Ronny Karlsson

Sentinel Brewing

Adress: 178 Shoreham Street, Sheffield
Betyg: 7/10. Jag hade en trevlig stund här. Betyget hade blivit högre om ölen hållit en lite jämnare standard.
Mitt ölval: Sentinel Rhubarb Rosehip Gose. Jättegod fruktig och syrlig gose på bara 3,4 procent. Mycket rabarber i smaken, lite saltigt och en del citrus. Mycket uppfriskande.

En bryggeripub med tasting flights. Det gillar vi! Du får fyra smakprov för fem pund. Jag valde en IPA, en tjeckisk lager, en rabarbersuris och en golden ale.

Modernt ställe som öppnade så sent som i våras. Fräsch bar och det är alltid kul när bryggeriet ligger i direkt anslutning till baren.

Tio egna öl är riktgt bra och de gör både cask och vanliga fat. Dessutom några gästkranar och en kyl med spännande flaskor.

Kul också att de som jobbar tar sig tid och berättar om bryggeriet.

Dela recensionen om Sentinel Brewing

Rutland Arms känns som något som av barmhärtighetsskäl lämnats kvar i ett rivningskvarter. Och tur är det fär här finns en hel del kul öl. Foto: Ronny Karlsson

Rutland Arms

Adress: 86 Brown Street, Sheffield
Betyg: 7,5/10. Fantastisk miljö, helt okej öl. Ligger dessutrom nära tågstationen.
Mitt ölval: Blue Bee American 5 Hops Version 15. Faktiskt lite vattnig och med tunn humleprofil. Inte någon favorit för mig.

Här är det en upplevelse bara att närma sig puben. Det ser ut som om hela kvareret skulle rivas, men att man inte hann med den sista delen. Faktiskt ganska snyggt. Även inne i puben känns interiören spännande. Gammaldags engelsk möblering, ganska mörkt med röd heltäckningsmatta och med en liten bar i ena hörnet. Här finns 20 kranar, varav sex är cask. Fokus framför allt på cask ligger på det lokala bryggeriet Blue Bee.

Bra och trevlig service, jag var där ganska tidigt men det ramlade ändå in en del andra gäster under tiden jag drack min öl.

Dela recensionen om Rutland Arms

JDW Benjamin Huntsman

Adress: 12ä18 Cambridge Street, Sheffield.
Betyg: 4,5/10. en del hysad öl fanns det här, men det hjälper ju inte när ingen verkar vilja servera dig.
Mitt ölval: Greeves World IPA. Jo till slut så fick jag en öl... En ganska brödig cask med lätta humletoner. Lite tunn...

Wetherspoon-pubar har ofta ett ganska dåligt rykte, men jag brukar ofta hitta ny och okej öl. Här funakde det dock inte alls med servicen.

Noll koll på vem som köat längst och under långt tid verkade de två kvinnorna i baren bara bry sig om den ena halvan av baren. Jag var inte den som var mest irriterad om vi säger så…

Runt 20 kranar varav fem cask. Utbudet var ganska tråkigt även om casken såg okej ut. Det här vara sista stoppet i Sheffield för den här gången och man hade ju kunnat tänka sig en bättre avslutning.

Dela recensionen om JDW Benjamin Huntsman

Susie Shakarian är en av de anställda på Devonshire Cat. Här finns en hel del spännande öl för den intresserade. Foto: Ronny Karlsson

Devonshire Cat

Adress: 49 Wellington Street, Sheffield.
Betyg: 8/10. Jättebra service och riktigt mycket öl att välja på.
Mitt ölval: Great Newsome Jems Stout. Lakrits, sot och mörk choklad i smaken. Ganska mycket smaker för den låga alkoholen.

En riktigt rymlig pub med ganska traditionell engelsk interiör. 12 cask och totalt cirka 30 kranar. Mycket öl från Abbeydale och det är inte så konstigt för där finns starka band. Hade ett långt och trevligt samtal med pubens manager Liz Casserley som även jobbar på Abbeydale. Förutom det trevliga samtalet kan jag väl avslöja att det blev några fler öl än jag betalade för…

Servicen var bra denna ganska lugna torsdagseftermiddag, kan tänka mig att det blir ganska hög volym här på kvällar och helger. Definitivt värt ett stopp om du gör en pubrunda i Sheffield, även om stället ska renoveras och kommer hålla stängt en del under höstan 2016.

Dela recensionen om Devonshire Cat

Brewdog i Sheffield var en trevlig upplevelse. Jack Bell i baren var en del av den goda upplevelsen. Foto: Ronny Karlsson

Brewdog Sheffield

Adress: 108-100 Devonshire Street. Sheffield.
Betyg: 8/10. Grym service och bra utbud. Värt ett besök, utan tvekan.
Mitt ölval: Omnipollo Zodiac. Drack den här ölen för första gången på All In Beer Fest för ett par år sedan. Då var jag inte stromförtjust. Nu gillade jag den mycket bättre. Blommig och fruktig IPA med lite grästoner.

Ett ganska typiskt Brewdog-ställe med den sedvanliga interiören. Tio egna öl och tio gästkranar. Bland annat fyra från Omnipollo. I anslutning till baren ligger också en BottleDog, som är en flaskbutik.

Grymt bra och avslappnad service och dessutom rullar ”Running with the devil” med Van Halen när vi får vår första öl. Ganska få gäster en torsdageftermiddag, men det är högst troligt att det fyllde på med folk lite senare.

Jag trivdes här, om jag gnällt tidigare på Brewdog Manchester så var detta desto bättre. Inte mest öl i hela världen men känslan av att vilja komma tillbaka är ganska stark.

Dela recensionen om Brewdog Sheffield

Beer Central vet hur man utnyttjar sina ytor på bästa sätt. Emligt uppgift finns 400 öl på en yta som kanske är runt tio kvadramteter. Foto: Ronny Karlsson

Beer Central

Adress: New Moor Market, The Moor, Sheffield.
Betyg: 7.5/10. Fantsatiskt bra utbud på väldigt liten yta. Kanske saknas en del rariteter, det hade gett högre betyg.
Mitt ölval: Cloudwater IPA Citra. Återigen en öl från ett av mina favotirbryggerier i England. Humligt, friskt, fräscht och ganska fylligt.

Här lovar jag att du inte går vilse i alla fall. Hela butiken är kanske 3×3 meter, och då finns det ändå plats för en kassadisk. Ölen är staplad från golv till tak, och affärsiden är att inte köpa speciellt mycket av varje öl. I stället ska utbudet vara varierat även för den återkommande gästen.

Bra service även om jag inte fick veta namnet eller ta en bild på kvinnan som jobbade där. Enligt uppgift från henne har de runt 400 olika öl. Jag kontrollräknade inte, men många öl var det…

Dela recensionen om Beer Central

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Sheffield- stålstaden som blivit ölstaden

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer