SHBF:s nya ordförande vill bli fler

Svenska Hembryggareföreningens nya ordförande, Niclas Nordström. Foto: Privat

Svenska Hembryggareföreningen har fått en ny ordförande. Jonas Andersson lämnar posten och i stället är det nu Niclas Nordström som tar upp klubban.

Den största utmaningen för den nya ordföranden är att få in fler hembryggare i organisationen.

– Vi hade 2470 medlemmar vid årsskiftet och har tappat fler medlemmar än det har tillkommit och det är något jag som ordförande vill jobba med. Jag vill veta varför och se om det är något vi kan göra bättre, säger den nyvalde ordföranden.

Några andra direkta mål för det nya verksamhetsåret har han inte än. Nu väntar i stället första styrelsemötet i veckan, där styrelsen kommer jobba med verksamhetsplaneringen. Den hetaste frågan, hur det går med årets SM, finns det ännu inga klara besked om än utan man hänvisar till nyhetssektionen på hemsidan där information om detta finns.

– Vi väntar med spänning för att se vad som händer med restriktionerna, men just nu kan vi inte säga något om hur det går utan vi följer FHM och de råd som finns i samhället i övrigt, säger Niclas Nordström.

SHBF:s nya ordförande är inte en nykomling i hembryggarsverige. Hemma i Norrköping har han varit med och byggt upp en egen förening.

– Jag och min bror bryggde tillsammans och tyckte att det måste finnas fler som brygger så vi började söka efter folk. Det slutade med att vi startade Norrköpings Hembryggarförening.

Niclas var ordförande under föreningens två första år och avgick 2018. Nu blir han alltså ordförande igen, fast den här gången i en betydligt större förening.

Förutom förre ordföranden Jonas Andersson lämnade också Dan Nilsson sitt uppdrag i valberedningen i samband med årsmötet. Jonas Andersson efterträder honom där.

Här är den nya styrelsen i sin helhet:

Niclas Nordström (Norrköping, bild nedan), ordförande

Irina Johansson Carlén (Malmö), vice ordförande

Christoffer Sörensen (Stockholm), sekreterare

Robin Loo (Östersund), kassör

Daniel Fröberg (Sigtuna), ledamot

Albert Braaten (Stockholm), ledamot

Diego Ramos (Stockholm), ledamot, nyval

Daniel Tuftström (Stockholm), ledamot, nyval