Samuel Adams gör IPA med rymdhumlen

SpaceX lyfte i onsdags och besättningen ska tillbringa tre dagar i rymden. Foto: Pixabay

Det är nu klart att det blir Samuel Adams som brygger öl på rymdhumlen från SpaceX.

I augusti skrev vi om miljardären Jared Isaacman som tweetade ut att han förutom tre andra passagerare skulle ta med sig 32 kilo humle upp i rymden med SpaceX.

Tanken var att auktionera ut humlen för ett välgörenhetsprojekt, men initialt var det ingen som visade något större intresse.

Nu avslöjas det att Samuel Adams nappade på betet. Huvudbryggaren David Grinell tog kontakt med teamet bakom rymdfärden och det blev en affär, där en del är att Samuel Adams ska donera 100 000 dollar till välgörande ändamål.

– Vi har faktiskt pratat om att skicka ut öl i rymden. Jareds tweet och den omedelbara responsen från våra öldrickare signalerade att det här var rätt tillfälle för oss att uppfylla vår dröm, säger Matt Withington på Samuel Adams till Business Insider.

Jared, humlen och övriga deltagare på resan lyfte från Nasa:s Kennedy Space Center i Florida i onsdags. I tre dagar ska de beundra utsikten från rymden.

Business Insider har räknat ut kostnaden för att ta med humlen i SpaceX, och det är inte billigt. 361000 dollar kostar det att ge 32 kilo humle en rymdfärd.

Det öl som ska få del av astronauthumlen har inte fått något namn än, men det blir troligen en west coast-IPA, som börjar säljas i höst.

Läs mer här.