Så ska nya bryggeriet på Gotland se ut

Bildspel

Bild 1 av 3

Så här kommer det att se ut när det nya bryggeriet på Gotland står färdigt.

 

Uppemot två miljoner liter per år. Det blir kapaciteten när Gotlands Bryggeri satsar rejält. Nu är det klart hur bryggeriet ska se ut.

Beernews har tidigare berättat om Gotlands bryggeris satsning på ett större bryggeri. Tanken är att en större del av ölet ska kunna bryggas på ön och för det krävs en nysatsning.

Nu är arkitekterna klara med sitt arbete och byggnaden blir i metall och glas och kommer att ha den gotiska bågen som kännetecken.

– Vi vill skapa ett bryggeri som, på ett bra sätt, etablerar sig i befintlig miljö och som samtidigt är med och skapar en positiv utveckling för närområdet. Den gotiska bågen är inte bara symbol för Gotlands Bryggeri, utan har även en stark historisk koppling till ön. För alla som, kvällar och nätter, närmar sig Visby från havet, kommer den gotiska bågen och bryggeriets hörnglaspartier att lysa välkomnande, likt lyktor, säger Anders Rabenius, ansvarig arkitekt för projektet.

Nu har man sökt bygglov och när det är klart påbörjas bygget.

– Vi är otroligt stolta över att i mer än 20 år varit en aktiv del av Gotland och det känns därför helt rätt att satsa ännu mer på närvaron lokalt. Vi vill att alla gotlänningar ska uppleva bryggeriet som ett positivt tillskott, både i form av vad det utseendemässigt gör för närområdet och vad det bidrar till i form av all god öl som vi kommer kunna brygga framöver, säger Mikael Mossvall, vd på Gotlands Bryggeri.