Så ska Brewdog ändra bryggeriet i Berlin

Stone Brewing fick aldrig fart på sin bryggerisatsning i Berlin. Nu ska Brewdog förändra med målet att få bättre fart på verksamheten.

Det var många som blev överraskade när Stone för några år sedan bestämde sig för att bygga en bryggeripub i Berlin. Kalifornienbryggeriets grundare Greg Koch var till och med inblandad i en film som visade hur bygget växte fram.
Men satsningen tog aldrig riktigt fart och för några veckor sedan stod det klart att bryggeripuben skulle säljas till skotska Brewdog.
Nu har James Watt och Martin Dickie presenterat de förändringar som ske ske. 1 maj tar man över och då ska dessa förändringar märkas:
– Baren flyttas och placeras framför själva bryggverket.
– Åtta bryggverk på vardera 50 liter ska installeras i lokalen. Där ska hembryggare kunna utveckla sin bryggning och Brewdog Berlin ska ha en expert på plats och även erbjuda alla ingredienser till de intresserade.
– Frilansare eller andra som inte sitter på ett fast kontor ska erbjudas en arbetsplats i lokalen.

– Berlin Craft Collective ska skapas och där ska hembryggare kunna ta nästa steg i sin karriär. Ett pilotbryggverk på 1000 liter ska installeras, där hembryggare ska kunna brygga större batcher och sedan få sin öl såld i baren eller på andra Brewdog-barer.

– Ett ölmuseum ska skapas, och det ska påminna om den satsning som gjorts i Ohio, USA.
– Dessutom ska det tas fram ett specialöl i Berlin, som enbart ska finnas på den tyska marknaden.