Revsund fixade fest med 20 olika ölsorter

Bildspel

Bild 1 av 8

Barchefen Petter Boström, pubchefen Jessica Bredin samt Henrik Spansk och Tommy Jonasson från Revsunds Brewery var riktigt nöjda med helgen.

 

Dugges fixade det i fjol. Då ville inte Revsund Brewery vara sämre. I helgen hade man tap takeover med 20 olika öl på Bishops Arms i Östersund.

Det krävs en del för att få i hop 20 olika öl till ett och samma event, även om man är ett lite större bryggeri. Så för Revsund var det en rejäl utmaning. Men till slut löste det sig.

– Vi har bryggt en hel del den senaste tiden. Vi har dammat av lite gamla recept och hade dessutom med oss lite nya suröl, säger Tommy Jonasson.

Inspirationen kom från Dugges stora satsning på Bishops Arms i fjol, när man gjorde tap takeovers runt om i landet. För Revsund räckte det med Östersund, och framför allt ett öl stack ut.

– Vi hade med oss en pale ale med jordgubbar och så mäskade vi in med riktiga pannkakor. Det blev faktiskt riktigt gott, säger Jonasson.

Intresset för satsningen var stort när det var premiär i fredags. Allra snabbast att ta slut var en india pale lager, men det var många som valde att prova en hel del olika öl under helgen.

– Helt klart gör vi gärna det här igen, det var riktigt kul. Vi har faktiskt pratat lite om vad vi ska göra nästa gång, säger Jonasson.