Rättegång på gång efter två års bråk

De har bråkat i drygt två år. Men nu är det klart med datum för rättegång i tvisten mellan Stone Brewing och Molson Coors.

Det var i februari 2018 som Stone Brewing spelade in en video där grundaren Greg Kock drack ölet Keystone Light, spottade ut det och meddelade att man tänkte stämma producenten Molson Coors. Anledningen till stämningen var att man ansåg att den nya designen för Keystone Light var för lik Stones egen design.

Därefter har det tagits flera delbeslut i domstolar när det gäller konflikten, där bland annat Molson Coors fått rätt i att kunna sälja sitt öl i väntan på en dom. Öljätten har också pekat på att deras öl funnits längre än Stones bryggeri och att man därmed inte kan anklagagas för att kopiera något.

Nu är det bestämt att det blir en rättegång i oktober, och då ska det bland annat tas ställning till om Stone kan ha rätt till ersättning för utebliven försäljning på grund av designen på Keystone Light. Stone menar att det har kostat dom en miljard dollar.

En intressant detalj i det hela blir också om kostnaderna för de båda parternas advokatkostnader blir offentliga, för den här tvisten har inte varit gratis.