Ratebeers populära ölfestival ställs in

Ratebeer Best ser ut att gå i graven. Festivalen med prisutdelningar ska i alla fall inte arrangeras i Kalifornien i januari. Det uppger sajten SFGATE.

Ratebeer Best har de senaste två åren varit en uppskattad ölfestival där ölsajten Ratebeer också delat ut priser till de bryggerier som fått bäst betyg under året av sajtens användare.

Ratebeer Best har genomförts i januari de senaste två åren, men så blir det inte under 2018.

Sajtens ansvarige Joe Tucker tror att det blir svårt att sälja tillräckligt med biljetter efter att företaget ZX Ventures, som ägs av Anheuser Busch InBev, har köpt upp en del av Ratebeer.

Vinnarna i de olika klasserna kommer att presenteras på den egna sajten, men någon prisutdelning och festival blir det alltså inte.

Tucker vet inte om Ratebeer Best alls kommer att komma tillbaka, men ser det som en möjlighet att flytta arrangemanget till Europa, där han tror att motståndet mot sajtens ägarförhållanden är mindre.

– Det finns definitivt platser i Europa där det finns intresse, men något sådant har vi inte ens börjat att planera, säger Tucker till sajten SFGATE.

För Santa Rosa, som varit platsen för Ratebeer Best, innebär beskedet att man tappar en hel del turism. Ratebeer Best har under sina två år lockat ölentusiaster från såväl övriga Kalifornien som från övriga världen.

Efter beskedet om att AB InBev hade inblandning i ägandet av Ratebeer var kritiken hård, inte minst från sajtens egna användare.

Läs hela artikeln här.