Puben där du häller upp din egen öl

En bryggeripub där du som gäst häller upp din egen öl. Givetvis är det i USA som den här uppfinningen lanserats och lösningen har gett en hel del pengar till välgörenhet.

Det är bryggeriet Ono Brewing som utöver att ta fram öl också skapat flera moderna lösningar där teknologin hjälper till. Grunden till det hela är ägaren Scott Hoffmans intresse för nya uppfinningar, kombinerat med att han när han startade verksamheten ville kunna klara så mycket som möjligt på en enda person.

Det är med de tankarna i bakhuvudet som bryggeripuben nu har självservering. Du väljer öl själv och häller upp den själv. Hela anläggningen är kopplad till datorer där det på sikt ska gå att göra analyser av försäljningen anpassat efter väder, högtider och annat.

Lösningen gör också att den dricks som lämnas inte har gått till någon personal, utan istället kunnat satsas på olika välgörenhetsprojekt.

– Sedan vi öppnade har vi skänkt nästan 15000 dollar. Vi har bara haft öppet i sju månader och är otroligt stolta över det, säger Hoffman till sajten Craftbeer.com.