Premiären närmar sig för Mikkeller Bar

Bildspel

Bild 1 av 3

Sakta men säkert börjar bardelen att ta form. Under våren öppnar Daniel Johansson och de andra dörrarna till Mikkeller Bar.

Fler kranar. Nästan dubbelt så stort. Snart är Mikkeller Bar tillbaka på Stockholms ölscen.

Det var i augusti 2015 som Mikkeller Bar ganska hastigt stängde ned sin bar på Döbelnsgatan. En del meningskiljaktigheter låg bakom det snabba beslutet och i det läget fanns inget arbete i gång med att hitta en ny lokal.

Just lokalletandet är en stor del i att nyetableringen tagit tid. Men till slut hittade men en lokal på Brahegatan på Östermalm. Där renoveras det just nu för fullt och planen är att öppna under våren.

– Det här blir jäkligt bra, nu satsar vi fullt ut med eget kök och allt, säger dryckesansvarige Daniel Johansson.

Den nya lokalen är nästan dubbelt så stor som förra gången, och även antalet kranar utökas. Det ska finnas 24 fatöl mot tidigare 20.

– Vi kommer att ha ett kul och spännande utbud. Man ska alltid veta när man är på en Mikkeller Bar, säger Johansson, som uppskattar att ungefär hälften av kranarna kommer att ha öl från Mikkeller.

Så sakteliga börjar lokalen ta form, även om bardisken så här långt är full av borrmaskiner och skruvar snarare än ölglas.

Danska Mikkeller slår på stort den här våren och öppnar hela sju nya barer. Men trots alla framgångar runt om i världen är faktiskt Sverige den största marknaden.

– Dels beror det på Systembolaget, men också på att ölen finns på ganska många krogar, säger Johansson.

Något startdatum vågar han sig inte på att ge ännu, men ambitionen är att komma i gång så fort allt är klart.

– Det kommer att basuneras ut stort när det är dags för premiär, lovar Johansson.