Premiären avklarad för Majornas Bryggeri

Bildspel

Bild 1 av 7

Hela gänget samlat. Från vänster Johan Lundin, Daniel Forsman från Odd Island, Martin Karlsson, Tobbe Johansson och Nicklas Jansson från Brewmech.

Bryggeripuben är redan i gång. Under torsdagen bryggdes det också öl för första gången hos Majornas Bryggeri i Göteborg.

Satsningen på bryggeripub i stadsdelen med samma namn som bryggeriet har ni redan läst om på Beernews. Nu är även bryggningen i gång. Under torsdagen bryggdes en india pale ale med namnet Göta Lejon och det hela rullade på bra.

– Det är skönt att vara igång även om det är lite nervöst första gången, sade Johan Lundin under bryggningen.

Planen var att börja brygga tidigare och under tiden som man väntat på den premiären har den egna ölen tagit slut i baren. Nu ska det bryggas på för att fylla de sex tankarna och kunna servera sin egen öl igen.

– Vi har bryggt lite hos Rådanäs i väntan på den här premiären. Nu ska vi se till att ha vår öl i egna baren, men också leverera till våra befintliga kunder som fått vara utan öl ett tag, säger Lundin.

När det är avklarat ska man söka upp nya kunder och även satsa på mot Systembolagets hyllor.

– I början blir det mycket fat, men vi har även en enkel flaskfyllare. På sikt kommer det nog att bli burk som vi satsar på, säger Lundin.

Under Beernews besök flöt premiärbryggningen på bra, och man hade även hjälp av Daniel Forsman från Odd Island, samt Nicklas Jansson, Brewmech, som skruvat ihop hela bryggverket.