Premiär för belgare från Hisingen

Bildspel

Bild 1 av 6

Gothenbrew hade med sig två belgare på premiären: Belgisk julöl och Tripel.

I lördags var det dags för Göteborgs färskaste bryggeri att ha release för sina första kommersiella öl. Platsen var Haket och ölen var två belgare.

Även om bryggeriet är färskt så är inte bryggarna det. Magnus Alström och Rick Gordon Lindqvist har varit med förut, om än som hembryggare. Och inte utan framgångar.

– Vi vann Hembryggar-SM 2010 tillsammans med Thomas Lundkvist och fick brygga vår öl hos Oppigårds, berättar Magnus Alström. 

Sen lyckades man dessutom göra om bedriften med samma uppsättning 2014 och belönades då med en bryggning hos Åbro. Därutöver har duon även haft framgångar i Amylases tävlingar.

Men nu ska de alltså visa vad de går för kommersiellt, även om det inte finns några överdrivet storslagna planer, enligt Magnus.

– Nej, det är mest en kul grej för att se om våra öl uppskattas utanför bekantskapskretsen också. Vi har inga planer på att leva på det, jag kommer att ha kvar mitt vanliga jobb, säger Magnus.

Både Magnus och Rick är delaktiga i receptframtagningen. 

– Vi pratar igenom recepten tillsammans, vi har ju fått en del erfarenhet genom åren. Sen kanske jag föredrar att göra porter, som är min favoritstil, medan Rick har annat han gillar.

Ölen de hade med sig till Haket var Gothenbrew Tripel och Gothenbrew Belgisk Julöl, därutöver hade man även kört ut ett par fat till Ölrepubliken.