Portugisisk ölfest i Malmö

Öl från Portugal springer man inte på varje dag i Sverige. Men nu blir det en hel festival med sådan öl på Taproom i Malmö.

Det är Magnus Jonasson som ligger bakom även detta projekt. Tidigare har han anordnat festivaler med öl från Göteborg och öl från Frankrike. Nu är det dags för ett av de mer anonyma ölländerna i västra Europa.

– Öl från Portugal är på frammarsch, det är lite på samma sätt som i Spanien, säger Jonasson, som jobbar med försäljning och event för Malmö Brewing Co och Taproom.

Sammanlagt tolv bryggerier kommer med två öl vardera till Malmö 26 november. Festivalen anordnas på samma plats som tidigare, på den tredje våningen i Taproom.

Det är via kontakter med det portugisiska bryggeriet Against The Tides, som Jonasson lyckats samla alla bryggerier.

– Jag känner en av bryggarna där och han har gått i gång på detta, säger Jonasson.

De tolv bryggerierna som kommer till festivalen är Against The Tides Brewery, Amnesia Brewing, Aroeira, Dois Corvos, Letra, Luzia, Maldite, Mean Sardine Brewery (alltså, kan man annat än älska det namnet?), Oitava Colina, Passarola Brewing, Post Scriptum Brewery och Cerveteca Lisboa.

– Det är svårt att säga hur mycket folk det blir, men den franska festivalen blev mycket populär. Jag tror det blir fullt och vi kör inget inträde, säger Jonasson.

Faktiskt blir det festligheter helgen före festivalen också. Då firar Malmö Brewing Co sitt sexårsjubileum med att bjuda in ett gäng bryggerier. De som hittles är klara för det eventet är

Remmarlövs Gårdsbryggeri, Alpha State, Brewski, CAP, Brekeriet, Flying Couch, South Plains, Warpigs, Bench Warmers, Hyllie Bryggeri och Brew Bastards.