Populär öl – då blir det stopp för growlers

Castle Danger tvingas sluta med growlers. Foto: Castle Danger.

Det kan skapa problem att brygga för mycket öl i Minnesota. Då får du nämligen sluta med growlers enligt en minst sagt knepig lag.

Det är många som tycker att Sverige har restriktiva och ibland konstiga lagar när det gäller alkohol. Men så kan det verkligen vara i USA också, eftersom det skiljer väldigt mycket mellan olika delstater.

I Minnesota finns en av de konstiga lagarna, och den drabbar nu bryggeriet Castle Danger. Det är nämligen så att bryggerier som producerare mer än 20 000 barrels, knappt 2,4 miljoner liter, måste sluta att erbjuda growlers till sina kunder.

Growlers är enkelt beskrivet större och mer robusta flaskor som kan fyllas på om och om igen på bryggerierna, och som ger en möjlighet att ta med god fatöl hem. För Castle Danger införs det förbudet nu, och man firade med en sista kväll som gick under namnet ”Growler Hiatus Hurrah”.

Anledningen till att lagen finns är att värna om hela kedjan med producenter, distributörer och återförsäljare avöl. Det finns en oro att om det säljs för mycket öl i growlers ska det påverka återförsäljarna.