Poppels nya bryggeri ska öppna i augusti

Magnus Pettersson berättar att Poppels öppnar den nya restaurangen och bryggeriet i augusti.

Poppels har börjat anställa folk för sin etablering i centrala Göteborg. Planen är att öppna i augusti.

Innan sommaren är det tänkt att Poppels ska få tillträde till lokalerna i det nybyggda huset Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Sen ska en restaurang och ett bryggeri byggas upp där under sommaren innan man till slut öppnar i augusti. Än har Poppels inte gått ut med så många detaljer om etableringen.

– För oss är det ett stort projekt, vi vill ju skapa något häftigt. Det många nya frågeställningar. När vi börjar landa kan vi snacka mer om det, säger Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels.

Vad som är klart är att det ska bli en restaurang med omkring 170 platser och ett mindre bryggeri. Redan nu har Poppels börjat anställa folk, förklaringen till det är att man vill vara säker på att få tag på personal med tanke på läget.

– Det är tufft att hitta folk till restaurangbranschen, men vi har tagit in en som jobbar i Jonsered under tiden.

Edwin Wallmo har klätt sig i Poppelskläder igen efter att ha jobbat på Morgondagens och Fermenterarna ett tag. Foto: Poppels

Rekryteringsarbetet gäller även bryggeriet och där har man anställt en gammal bekant, Edwin Wallmo som innan han jobbade på Fermenterarna och Morgondagens kom från just Poppels.

– Han har kommit tillbaka och får en delad roll i Platinan och Jonsered.

Det nya bryggeriet som Edwin blir huvudbryggare för blir betydligt mindre än det i Jonsered.

– Vissa har tolkat det som att vi ska flytta produktionen, men så är det inte. Det blir ett mindre bryggverk på 500 eller 1000 liter, berättar Magnus.

– Det ska vara litet och tajt, men vi är inte riktigt klara med hur det ska se ut. Men vi tittar på våra vänner som har taproom där man kan se ut över brygghallen, det vill vi ha med.

Det blir främst öl för den egna restaurangen som produceras i Platinan, men vad det blir för typ av öl och inriktning vill inte Magnus heller avslöja än.

– Där väljer vi att vara hemliga, vi är inte färdiga med det arbetet. Men vi vill göra nåt som är kul och spännande för kunden och som bara går att dricka där.