Politiker vill prova gårdsförsäljning

Folkhälsominister Gabriel Wikström har tidigare sagt nej till alla förslag om gårdsförsäljning av öl och vin. Foto: Riksdagen.

Frågan om gårdsförsäljning dyker upp allt oftare. Nu har Skånepolitiker röstat ja till en försöksperiod i länet. Men slutgiltigt beslut är inte taget.

Frågan om att tillåta gårdsförsäljning av öl och vin blir allt hetare. Nu har Region Skånes folkhälsoberedning röstat ja till att tillåta gårdsförsäljning på prov i tre år. Förslaget kom ursprungligen från liberalerna.

– Det är jätteroligt att vi äntligen vågar ta steget. Vi har en rik mat- och dryckeskultur i Skåne. Nu ger vi våra vin- och ölproducenter möjligheten att hantera sina egna varor och fortsätta utvecklas, säger Gilbert Tribo, gruppledare för liberalerna i ett pressmeddelande.

Men frågan är inte avgjord ännu. Det slutgiltiga beslutet ska tas av Skånes regionfullmäktige. Om det blir ett ja även där skickas en ansökan som ska godkännas av regeringen.
Frågan om gårdsförsäljning dyker upp allt oftare och allt fler politiker lyfter frågan. Nyligen berättade Beernews att Höganäs kommun ska åka till politikerveckan i Almedalen för att jobba för att få bli försökskommun för gårdsförsäljning.

Moderata politikern Betty Malmberg föreslog dessutom nyligen att Östergötland skulle bli försöksområde för gårdsförsäljning. Där var dock svaret från folkhälsominister Gabriel Wikström tydligt. Han är inte intresserad av att se försök med gårdsförsäljning i Sverige. Han hänvisade då till folkhälsan och att fler försäljningsställen leder till ökad alkoholkonsumtion.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Politiker vill prova gårdsförsäljning

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer