Polisen sätter stopp för Cloudwaters ölfest

Cloudwaters festival ser ut att gå mot ett tungt slut. Efter en dag konstaterades det att alkoholtillstånd saknades, och nu är det osäkert om det blir en andra dag.

Beernews berättade tidigare i veckan om Cloudwaters festival, där många av världens mest hyllade bryggerier är på plats. Under fredagen inleddes festivalen som planerat, men det är just nu högst osäkert om lördagens två pass kan genomföras.

Ägarna till Upper Campfield Market har flera gånger garanterat Cloudwater om att lokalen har alkoholtillstånd, men nu har polisen i Manchester konstaterat att det inte är så.

Om det inte snabbt går att fixa fram ett tillstånd, måste det hittas en ny lokal som kan ta emot 1000 gäster för att kunna genomföra den andra dagen.

– Vi ber om ursäkt till alla som har biljetter. Många har rest långt och planerat in detta i sina liv. Om vi kan hitta en eller flera lokaler som kan hantera festivalen så kommer vi att göra allt vi kan för att genomföra den, skriver Cloudwater i sin blogg.

Man kan också tänka sig att banta festivalen eller hitta någonstans där man kan köra en pop up-bar. Det kan också bli aktuellt med ändrade tider, men just nu finns alltså en risk att den andra dagen inte genomförs alls.