Pistolman hotade köande ölköpare

Other Half är vana med att ha köer vid bryggeriet. Men den här gången kunde det ha slutat riktigt illa. Foto: Ronny Karlsson.

Som vanligt var det lång kö när Other Half skulle släppa nya öl den gångna helgen. Men den här gången spårade det ur helt när en man som bodde i området hotade de köande med pistol.

Det har blivit något av en tradition för ölnördar i New York att köa hela natten när Other Half ska släppa nya öl. Den här gången handlade det om hela tio nya öl och de köande har ofta med sig bekväma stolar och öl och det hela har blivit som ett evenemang i sig.

Men i fredags kväll spårade det ur ordentligt. En man som var på besök i New York och hyrde en lägenhet i närheten av bryggeriet kom nämligen i bråk med några av de köande.

Efter en inledande dispyt, där mannen hånat de köande, kastat en burk mot folk i kön och sagt att han skulle stoppa en pistol i munnen på en kvinna som han tjafsade med, försvann han.

Men bara för att komma tillbaka med en pistol fem minuter senare.

Personer i kön lyckades dock hålla mannen så pass lugn att han aldrig sköt några skott och strax efter att han försvunnit igen kom flera polispatruller till platsen. De kunde gripa mannen och föra honom till polisstationen.

Trots att mannen var i 30-årsåldern och hade skägg passade han alltså inte alls in bland ölnördarna och det hela hade kunnat sluta betydligt värre.

Efter gripandet kunde köandet återgå till det normala och morgonen efter kunde de nya ölen köpas.