Petter byter bryggeri – tar rollen som vd

Petter Gunnarson blir ny vd på Pine Ridge i Falkenberg. Foto: Arkivbild

Efter tio år var det dags för en ny utmaning. Nu har Petter Gunnarson tagit sig an en ny utmaning. Som vd på Pine Ridge är målet att få bryggeriet i Falkenberg att växa rejält.

 

Att bli störst i Falkenberg kan bli tufft med Carlsberg som konkurrent. Men Pine Ridge har stora planer för framtiden. Den som ska göra planerna till verklighet är Petter Gunnarson.

– De gör bra öl och allt börjar där. Sedan har de inte riktigt hunnit med allt. Vi ska gasa på och växa ordentligt, säger Gunnarson.

Han var med och startade Poppels 2012, och var där en viktig del av det bryggeriet snabba tillväxt.

– Vi började som ett kompisgäng och alla hade andra jobb vid sidan av. Sedan blev det något helt annat. Jag har sagt att jag inte ska vara på något jobb längre än tio år, och nu har den tiden gått, säger Gunnarson.

Framför allt var det exporten som Gunnarson jobbade med under de senaste åren. Där stack Poppels verkligen ut och i dag finns deras öl regelbundet i cirka 30 länder.

Export finns även med i Pine Ridges planer.

– Vi kan växa på Systembolaget och på pubar, men ska även satsa på export. Vi ska försöka att växa på alla sätt som går och jag har alltid gillat utmaningar, säger Gunnarson.

1 juni började han sin nya tjänst och planen är att vara på plats i Falkenberg ett par dagar i veckan. Grundarna Fredrick Johansson och Mikael Karlsson fortsätter att jobba vidare inom företaget. En ny bryggare har också precis anställts.

– Fredric har varit både köksmästare och bryggmästare, det har varit för mycket. Det här ska bli jätteroligt och tanken är att jag ska vara personen som driver planerna framåt i företaget, säger Gunnarson.