Pelle tar med sig fatlagrat till festen

Det är första gången i Stockholm för All In Beer Fest, här en bild från Göteborg senast. Foto: Peter Lindh

När All In Beer Fest drar igång i Stockholm för allra första gången i helgen har arrangerande Pelle Frost ett fatlagrat jubileumsöl med sig som lockbete.

Det är tio år sen All In Beer Fest arrangerades för första gången i Göteborg och då passar Pelle Frost på att dra igång en Stockholmsvariant av den populära festivalen också.

– Det går rätt bra, trodde att jag skulle behöva åka till Köpenhamn för att leverera grejor till Stockholm och sen åka till Göteborg och lämna bilen och ta tåget tillbaka till Stockholm. Men det löste sig, säger en lätt stressad Pelle som i alla fall inte verkar vara orolig för att allt ska bli klart.

Med sig till Stockholm kommer han ha med sig en collab, en stout gjord av hans eget All In Brewing, J Wakefield Brewing och Beerbliotek.

– Vi har lagrat den på rätt många träfat, både tequila och bourbon, och vi har tagit ett fat av varje till ett jubileumsöl, Big Ten. Sen har vi gjort två varianter av varje där vi har smaksatt hälften, berättar Pelle.

Än är festivalen inte slutsåld, men Pelle verkar ta det med viss ro.

– Jag har sålt mindre än väntat, men det känns ändå kul att göra det här. Folk säger att Stockholm är ett helt annat djur än Göteborg och att det är i slutet de köper biljetter. Jag hoppas att de har rätt, men är beredd på att gå minus.

Festivalen är ett samarbete mellan Elite Palace Hotel och Bishops Arms på Sankt Eriksgatan i Stockholm samt Pelle Frost och Wakefield.

Tidigare år trodde Pelle att det skulle bli drygt 25 bryggerier, men nu när listan är klar är det lite fler än så:

J Wakefield Brewing
All In Brewing
Beerbliotek
Dugges

O/O Brewing

Stigbergets Bryggeri
Sudden Death
Omnipollo
Waza
Stockholm Brewing
Unibärsum
Waxholm och Hop Notch
Underjord
Track Brewing Co
Attic Meadery
Verdant
Northern Monk
This is How
Caleidoskope
Dry and Bitter
Gamma
50/50 Italy
Nyköping Brewing
Tempel Brygghus
Poppels Bryggeri
Ten Hands
Mariatorgets Mikrobryggeri
Northern Exposure
Frontaal Brouwerij
C/O Hops
High Coast Whisky