Pearl Mae fick nytt liv hos Remmarlöv

Bildspel

Bild 1 av 3

Pearl Mae har tagit sig till Sverige ända från Kalifornien. Foto: Privat

 

Hon heter Pearl Mae och ägdes i 30 år av en hippiedam i Kalifornien. Nu har hon fått ett nytt och spännande liv i Sverige tillsammans med en före detta Europamästare i dragracing.

Fast det är inte gasen i botten som gäller nuförtiden. Förutom omsorg om bilen kanske just dragracing inte är rätt miljö för den.
– Den inbjuder inte till några fartupplevelser, det är en rak sexa med 90 hästar. Stabil och pålitlig, men ingen racermaskin, berättar Håkan Nilsson, racerföraren som numera titulerar sig som ägare och vd på Remmarlöv Gårdsbryggeri i Eslöv.
Han har behållit bilintresset efter racingkarriären och har även lite andra gamla bilar. Bland annat en Ford från 1930-talet. Pearl Mae är lite nyare än så, modellåret är 1950 och märket Chevrolet.
– Det är en pickup, en Half Tonne från 1950, säger Håkan.

– Jag tog hem den från USA för tre år sen och gjorde i ordning den för att den skulle klara svenska regler.

Bilen är omlackad sen tidigare och i bra form, om än inte utställningsskick. Till skillnad från många andra bryggeribilar är den inte specifikt ombyggd för bryggeribehov.
– Vi har inga kranar på den, men vid något tillfälle har vi ställt upp en fatanläggning på flaket.
– Vi har den för att synas och har stripat upp den med logo på dörren. Den har varit med på några mässor och det har varit väldigt uppskattat. Folk frågar om den, om vilken motor den har, var det kommer ifrån och så vidare.
Efter ett liv i Kalifornien där rost är ett okänt begrepp, så står bilen numera oftast inomhus för att den ska slippa ta stryk av det tuffare svenska klimatet.
Vilket nog är skönt när man som Pearl Mae nått upp i den aktningsvärda åldern av 67 år.

  • Märke: Chevrolet Half Tonne
  • Årsmodell: 1950
  • Pris: 150000