Otroliga rekordet för öl på Systembolaget

Systembolagets ölförsäljning nådde nya rekordnivåer under årets andra kvartal. Foto: Systembolaget.

Räkna med ett nytt försäljningsrekord av öl på Systembolaget även i år. Under andra kvartalet ökade försäljningen i en enorm takt.

Totalt såldes det 84,9 miljoner liter öl under det andra kvartalet och det är en ökning med otroliga 18,8 procent jämfört med året innan.

Redan under det första kvartalet ökade försäljningen och nu talar allt för att det blir ännu ett rekordår för ölförsäljning på Systembolaget.

– Ökningen kan till stor del förklaras av att Systembolagets andel av den totala anskaffningen ökar till följd av att andra inköpskanaler såsom resandeinförsel och restauranger och barer varit kraftigt begränsade på grund av Covid-19, säger Charlotte Hansson, ekonomidirektör på Systembolaget.

Totalt under det första halvåret såldes det lite drygt 140 miljoner liter öl. Om den försäljningen håller i sig landar det här året på 280 miljoner sålda liter öl. I fjol passerades för första gången 260 miljoner liter och det var då ett rekord.

Men det är inte bara öl som sålde mer under de här tre månaderna. Den totala försäljningen ökade med drygt elva procent.