Other Half öppnar bryggeri i Washington DC

Sam Richardsson på Other Half. Foto: Ronny Karlsson

Other Half öppnar nu sitt tredje bryggeri och tap-room. Den här gången i USA:s huvudstad.

Det har ryktats ett tag att Other Half varit på väg till Washington DC och nu bekräftas det i ett inlägg på Instagram. Anläggningen kommer att bli ungefär lika stor som flaggskeppet i Brooklyn, New York, med 20 kranar i baren.

Other Half grundades just i New York 2014 av Matt Monahan och Andrew Burman och har sen dess blivit ett stort namn i ölbranschen.

– Andrew och jag växte upp i Washington DC och vi är hedrade av att kunna öppna ett bryggeri i vår hemstad och bli en del av den fantastiska ölscenen där, säger Matt Monahan till American Craft Beer.

– Vi har länge beundrat stadens dynamiska bryggargemenskap och ser fram emot att sälja vår öl där och att göra collabs med några av världens bästa bryggerier som hör hemma i Washington DC, säger Andrew Burman.

Sam Richardsson berättar även i artikeln att detta är det första bryggeri som de byggt som är skräddarsytt för deras behov.

– Det kommer att bli spännande att brygga våra IPA, som Other Half är känt för, där. Men med detta specialbyggda bryggeri kommer vi även att kunna ta fram fler fatlagrade imperial stouts och barley wine och de större tankarna gör det möjligt för oss att brygga mer lager.

Other Half räknar med att starta brygga i den nya anläggningen i slutet av september, medan direktförsäljningen begränsas till kaj och hemleverans, beroende på coronapandemin.