Ölgemenskap, hazy-dipa och krogavtal engagerade i sommar

Sommarintervju

Under sommaren har vi tagit tempen på Ölsverige – från Luleå i norr till Malmö i söder. Totalt blev det 29 intervjuer, där vissa har engagerat lite extra. Här är sommarens alla intervjuer samlade. 

Sommarens mest lästa intervjuer:

  1. “Det var inte ölen jag saknade, utan gemenskapen” – Elin Carlsson, föreningen FemAle. 
  2. “Alla jävla Hazy DIPA:s kan dra åt helvete” – Emil Åreng, Facit Bar.
  3. ”Fler krogar kommer behöva erbjuda hantverksöl” – Sanna Lindberg på Beernews.
  4. “Låt öl ta plats i oväntade sammanhang och miljöer” – Lise Ljungman på Nya Carnegiebryggeriet. 
  5. “Syns man inte så finns man inte” – Tobias Janius på Beernews. 
  6. “Positivt att klassiska ölstilar upptäcks av allt fler” – Sylvia Falkeström på Oppigårds Bryggeri. 
  7. “Nya alkoholskatten behövs för att få bättre lönsamhet” – Kenny Gustavsson på Brukskällan. 
  8. “Krogavtal bidrar till att minska kunskapen” – Erica Svennar på Backens ölcafé i Linköping. 
  9. “Ge mig barley wine, belgiskt och en bra story” – Petur Olafsson på Beernews.
  10. “Jag dricker mest hembryggt i slutändan” – Christoffer Sörensson, ordförande i Svenska Hembryggareföreningen.

Alla sommarintervjuer, från 7 juli till 9 augusti:

• “I hantverkslager blir kärleken till öl tydligast” – Joakim Nilsson, Bottenvikens Bryggeri.
“Ordet ‘craft’ har blivit urvattnat och tappat i betydelse” – Alexandra Lindgren, Jämtlands Bryggeri. 
“Jag avskyr humlebeska – och det står jag för” – Veronica Lindroos, Maltmagnus.
“Nästa grej hoppas jag blir slopat matkrav på krogen” – Micke Nyberg, Ruckel Brewing.

“Ölbranschen har svåra tider att navigera i” – Rob Bough, Hop Shed Brew Pub.

“Fler krogar kommer behöva erbjuda hantverksöl” – Sanna Lindberg, Beernews.
“Alla jävla Hazy DIPA:s kan dra åt helvete” – Emil Åreng, Facit Bar.
“Nya alkoholskatten behövs för att få bättre lönsamhet” – Kenny Gustavsson, Brukskällan.
“Det behövs en historia kring varje öl” – Robert Andersson, Beer with Robert. 
“Vi har planer på att bygga ut i höst” – Ellen af Wåhlberg, Skedemosse Gårdsbryggeri. 
“Lichtenhainer är perfekt balans av syra och rök” – Håkan Lindberg, Leufstabruk Bryggeri.
“Ge mig barley wine, belgiskt och en bra story” – Petur Olafsson, Beernews.
“Positivt att klassiska ölstilar upptäcks av allt fler” – Sylvia Falkeström, Oppigårds Bryggeri.
“Ölfestivaler är jätteviktiga för branschen i helhet” – Robert Hedell, Ten Hands Brewing.
“För mig är öl mer en social grej än en smakupplevelse” – Martin Sunesson, Subbe Bryggeri.
“Jag dricker mest hembryggt i slutändan” – Christoffer Sörensson, Svenska Hembryggareföreningen.
“Det var inte ölen jag saknade, utan gemenskapen” – Elin Carlsson, föreningen FemAle.
“Syns man inte så finns man inte” – Tobias Janius, Beernews. 
“Sverige är inte redo för en ny alkoholpolitisk fråga” – Emmelie Hedenström, Brygglabbet.
“Lokalt betyder något helt annat för oss som bor på landet” – Tim Stent och Jay-Dee Lanham, Härjebrygg.
“Om ursprunget inte kan märkas ut – varför görs den då?” – Mikael Nypelius, Fruktstereo.
“Vi har ingenting att dölja” – Patrik Svensk, Pomologik.
“Krogavtal bidrar till att minska kunskapen” – Erica Svennar, Backen ölcafé.
“Släpp inte öl som ni inte är hundra procent nöjda med” – Henrik Edberg, Beernews
“Att få brygga mörk lager hos U Fleků hade varit magiskt” – Robin Gustavsson, Krypta Brewing.
“Gårdsförsäljning kan säkert ge ett gott ekonomiskt tillskott” – Per och Elisabeth Daneskog, Kävlinge Bryggeri.
“Låt öl ta plats i oväntade sammanhang och miljöer” – Lise Ljungman, Nya Carnegiebryggeriet
“Småbryggerierna har en större bredd än någonsin i Sverige” – Mikael Waldenström, Systembolaget.
“Stark lokal förankring och lojalitet till bryggerier” – Fredrik Berggren, Beernews.

Se också HÄR. 


Ps. Du prenumererar väl på Beernews nyhetsbrev? Då får du veckans alla nyheter i mejlkorgen varje måndag. Signa upp dig HÄR.