Under sommaren har vi tagit tempen på Ölsverige – från Luleå i norr till Malmö i söder. Totalt blev det 29 intervjuer, där vissa har engagerat lite extra. Här är sommarens alla intervjuer samlade.
Sommarens mest lästa intervjuer:
- “Det var inte ölen jag saknade, utan gemenskapen” – Elin Carlsson, föreningen FemAle.
- “Alla jävla Hazy DIPA:s kan dra åt helvete” – Emil Åreng, Facit Bar.
- ”Fler krogar kommer behöva erbjuda hantverksöl” – Sanna Lindberg på Beernews.
- “Låt öl ta plats i oväntade sammanhang och miljöer” – Lise Ljungman på Nya Carnegiebryggeriet.
- “Syns man inte så finns man inte” – Tobias Janius på Beernews.
- “Positivt att klassiska ölstilar upptäcks av allt fler” – Sylvia Falkeström på Oppigårds Bryggeri.
- “Nya alkoholskatten behövs för att få bättre lönsamhet” – Kenny Gustavsson på Brukskällan.
- “Krogavtal bidrar till att minska kunskapen” – Erica Svennar på Backens ölcafé i Linköping.
- “Ge mig barley wine, belgiskt och en bra story” – Petur Olafsson på Beernews.
- “Jag dricker mest hembryggt i slutändan” – Christoffer Sörensson, ordförande i Svenska Hembryggareföreningen.
Alla sommarintervjuer, från 7 juli till 9 augusti:
• “I hantverkslager blir kärleken till öl tydligast” – Joakim Nilsson, Bottenvikens Bryggeri.
• “Ordet ‘craft’ har blivit urvattnat och tappat i betydelse” – Alexandra Lindgren, Jämtlands Bryggeri.
• “Jag avskyr humlebeska – och det står jag för” – Veronica Lindroos, Maltmagnus.
• “Nästa grej hoppas jag blir slopat matkrav på krogen” – Micke Nyberg, Ruckel Brewing.
• “Ölbranschen har svåra tider att navigera i” – Rob Bough, Hop Shed Brew Pub.
• “Alla jävla Hazy DIPA:s kan dra åt helvete” – Emil Åreng, Facit Bar.
• “Nya alkoholskatten behövs för att få bättre lönsamhet” – Kenny Gustavsson, Brukskällan.
• “Det behövs en historia kring varje öl” – Robert Andersson, Beer with Robert.
• “Vi har planer på att bygga ut i höst” – Ellen af Wåhlberg, Skedemosse Gårdsbryggeri.
• “Lichtenhainer är perfekt balans av syra och rök” – Håkan Lindberg, Leufstabruk Bryggeri.
• “Ge mig barley wine, belgiskt och en bra story” – Petur Olafsson, Beernews.
• “Positivt att klassiska ölstilar upptäcks av allt fler” – Sylvia Falkeström, Oppigårds Bryggeri.
• “Ölfestivaler är jätteviktiga för branschen i helhet” – Robert Hedell, Ten Hands Brewing.
• “För mig är öl mer en social grej än en smakupplevelse” – Martin Sunesson, Subbe Bryggeri.
• “Jag dricker mest hembryggt i slutändan” – Christoffer Sörensson, Svenska Hembryggareföreningen.
• “Det var inte ölen jag saknade, utan gemenskapen” – Elin Carlsson, föreningen FemAle.
• “Syns man inte så finns man inte” – Tobias Janius, Beernews.
• “Sverige är inte redo för en ny alkoholpolitisk fråga” – Emmelie Hedenström, Brygglabbet.
• “Lokalt betyder något helt annat för oss som bor på landet” – Tim Stent och Jay-Dee Lanham, Härjebrygg.
• “Om ursprunget inte kan märkas ut – varför görs den då?” – Mikael Nypelius, Fruktstereo.
• “Vi har ingenting att dölja” – Patrik Svensk, Pomologik.
• “Krogavtal bidrar till att minska kunskapen” – Erica Svennar, Backen ölcafé.
• “Släpp inte öl som ni inte är hundra procent nöjda med” – Henrik Edberg, Beernews
• “Att få brygga mörk lager hos U Fleků hade varit magiskt” – Robin Gustavsson, Krypta Brewing.
• “Gårdsförsäljning kan säkert ge ett gott ekonomiskt tillskott” – Per och Elisabeth Daneskog, Kävlinge Bryggeri.
• “Låt öl ta plats i oväntade sammanhang och miljöer” – Lise Ljungman, Nya Carnegiebryggeriet
• “Småbryggerierna har en större bredd än någonsin i Sverige” – Mikael Waldenström, Systembolaget.
• “Stark lokal förankring och lojalitet till bryggerier” – Fredrik Berggren, Beernews.
Se också HÄR.
–
Ps. Du prenumererar väl på Beernews nyhetsbrev? Då får du veckans alla nyheter i mejlkorgen varje måndag. Signa upp dig HÄR.
