Ölfesterna stoppas i svenska fjällen

Det är på få ställen ölen flödar lika mycket som på en after ski i de svenska fjällen. Men i vinter blir det stopp för de festerna.

Slutet av den senaste säsongen fick avbrytas av bar- och restaurangägare i de svenska fjällen efter att coronaviruset kommit till Sverige.
Nu står det klart att den verksamheten påverkas även kommande vinter. Kravet på färre besökare och säkra avstånd gör att festerna lär bli betydligt mer städade i vinter.

– Det kommer inte bli någon nattklubbs- eller afterskiverksamhet i Åre den här vintern, säger Therese Sjölundh, vd för destinationsbolaget i Åre till Ekot.

Inte heller i Sälen blir det barhäng, dans eller diggande till liveband efter skidåkningen.

– I Sälen kommer krogarna att bokstavstroget följa myndigheternas rekommendationer och restriktioner, säger destinationsbolagets VD Anders Bjernulf till Ekot.

I stället blir det enbart sittande gäster på de många nöjesställena och med tanke på att de flesta skidanläggningar redan är fullbokade är det nog hög tid att boka bord för den som vill dricka öl på en krog i den svenska fjällvärlden kommande vinter.