Ölfest i Västerås för andra gången

Bildspel

Bild 18 av 18

Jonas Bergström, Joakim Karlberg och David Gustafsson var på Västerås Öl & Destillat premiäråret 2017 och fick mersmak, och även så Jämtlands vad det verkade.

I helgen drog andra upplagan av Västerås Öl & Destillat igång och precis som första året var det en hel del ölälskare som hittade dit.

Totalt var det 4000 besökare fördelat på två dagar som tog sig till Aros Congress Center, vilket ungefär motsvarade antalet förra året. Precis som då konkurrerade Öl & Destillat med SMÖF, dit man kan anta en del av de presumtiva besökarna fanns.

– Vi är nöjda med antalet besökare. Sen var det sista gången för SMÖF i år, så vi får se hur det blir nästa år, säger Stanley Wong från Svenska Dryckesmässor, som arrangerar mässan i Västerås.

Mässan var inte bara populär bland besökande Västeråsbor, som uppskattar möjligheten till en ölmässa på hemmaplan, utan även bland bryggerirepresentanterna – trevlig, gemytlig och bra organiserat, tyckte de vi pratade med.

Om grabbarna som sa: ”vi kan väl gå till båsen med snyggast tjejer” blev nöjda till slut framgick inte – snygga öl fanns det i alla fall för dem med andra urvalskriterier.