Ölet som ska hjälpa över hela världen

Other Half har startat ett projekt som ska ge pengar till bryggerier och barer. Foto: Other Half.

Recept och design finns redan klart. Nu vill Other Half att ölet All Togehter ska bryggas världen över och dra in pengar till bryggerier och barer.

Såväl barer som bryggerier kämpar rejält under corona-krisen och läget är det samma över hela världen.

Nu vill New York-bryggeriet Other Half att så många bryggerier som möjligt ställer upp på deras nya initiativ. Ölet All Together ska bryggas runt om i världen, och ge pengar både till respektive bryggeri och till barer och barpersonal.

– I slutändan är det här precis vad det handlar om, att vara en community. Även om vi inte kan ses på riktigt just nu så kan ingen ta vår kraft ifrån oss. Om vi alla gör vårt för att skydda och stötta varandra, kan vår kraft bli ännu starkare, skriver Other Half på ölets hemsida.

Receptet är skapat så att det går att göra båda som en New England-IPA och en West Coast-IPA. Det är också fritt för bryggerier att skapa en egen liten tvist på ölet.

På hemsidan finns receptet och även design för ölet. Allt är gjort för att det hela ska vara så enkelt som möjligt att göra, och ändå ska resultatet bli en god öl och pengar till de som behöver.