Ölen levererad med drönare i Israel

I Israel vill regeringen bygga upp ett nätverk med drönare för leveranser.

I Israel kan man nu få sin öl levererad med drönare. Och det är regeringen som driver på projektet.

Den israeliska regeringen har tagit initiativ till ett landsomfattande nät av drönare som ska kunna leverera öl och andra produkter till befolkningen.

Det nationella drönarinitiativet är nu inne i sitt tredje steg av åtta planerade. Det tredje steget är en demonstration i tio dagar av vad programmet ska kunna göra och omfattar Tel Aviv och flera andra städer.

Och det tycks fungera för enligt Times of Israel har drönarna lyckats leverera öl, sushi och glass till väntande journalister i Tel Aviv.

Under den tredje fasen kommer drönarna att göra omkring 300 flygningar per dag för tester, analyser av flygbeteende och förstås leveranser.

Det långsiktiga målet med drönarna är att få minska trafiken och att förbättra luftkvaliteten i städerna genom att skapa ett nätverk av luftkorridorer för leveranser med obemannade farkoster.

Samtidigt vill man genom projektet göra Israel till en betatestplats för drönare och vill hjälpa aktörer i branschen genom att visa hur luften ovanför städerna kommer att se ut i framtiden när tusentals drönare fyller den.

– Dagen då vi kan beställa mat, kläder, medicin med mera via drönare i ett nationellt nätverk kommer närmare och närmare, säger Daniella Partem på C4IR vid Innovationsmyndigheten i Israel.

Så om du tänker dig en Israelsemester i framtiden kan det hända att du kan beställa en sexpack och få den levererad till stranden med drönare om allt går som det är tänkt.

Läs mer här.