Öl föreslås vara med på nya delstatsflaggan

Öl föreslås vara en del av Mississippis nya delstatsflagga. Foto: Montage.

Invånarna i Mississippi har fått vara med och ta fram förslag till den nya delstatsflaggan. Bland förslagen finns bland annat ölburkar.

Det är i svallvågorna från Black Lives Matter som det sker en hel del förändringar i de amerikanska sydstaterna. I Mississippi har man beslutat att ta bort den flagga som skapades 1894, då den anses ha kopplingar till gamla värderingar som i dag anses rasistiska och kränkande för den stora andelen färgade personer som bor i delstaten.

Invånarna har fått komma in med förslag på hur den nya flaggan ska se ut, och inte helt oväntat är förslagen många och varierade. Ett förslag är att ha med ölburkar på flaggan, och nu återstår om det kommer att bli verklighet. En hel del olika djur har också föreslagits, liksom fyrar, Elvis Presley och grodan Kermit från Mupparna.

De beslutande i frågan ska nu bestämma om man använder sig av delar av förslagen, eller om man på egen hand tar fram en ny flagga. En gissning är att vare sig öl, kändisar eller grodor får plats på slutresultatet.

De krav som finns är att sydstaternas gamla symboler tas bort och att det någonstans på flaggan står ”In God We Trust”.