Öl belöningen för tuffa utmaningen

Vad sägs om att springa rakt upp för ett berg? Belöningen i det här loppet är ett par kalla öl.

Löpning och öl dyker upp i kombination med jämna mellanrum. Mikkeller har sin Running Club där deltagarna springer innan det är dags för ett öl och samma sak gäller med Beermile, där du ska springa en engelsk mil och dricka fyra öl på så kort tid som möjligt.

Men kanske loppet som Organic Smash arrangerar den största utmaningen. Sträckan för Ölruset är 7,5 kilometer och bland annat ska du ta dig uppför ett berg.

– Den här idén hade vi redan när vi startade bryggeriet, säger Anders Malmberg.

Den första delen av loppet går uppför ett berg och väl uppe väntar en vätskestation med lättöl. Därefter går loppet vidare, bland annat förbi bryggeriet, och där precis som vid målgång väntar det starköl.

– Det är en tävling och vi firar vinnaren på kvällen. Men det är helt okej att bara lunka eller gå, säger Malmberg.

Loppet genomfördes för första gången ifjol och nu är datumet bestämt för nästa års evenemang. 14 juli blir en heldag med en fest på slutet. I fjol var det cirka 50 personer som genomförde loppet, och lika många till som dök upp på festen på kvällen.

– Jag tror definitivt det blir fler kommande sommar. Det finns även vatten för de som föredrar det, men de flesta brukar dricka någon form av öl, säger Malmberg.