Nystartat bryggeri ersätter Mikkeller

EBBS Brewing Company flutter in efter Mikkeller NYC vid Citi Fields. Foto: EBBS Brewing Company.

Mikkeller flyttar ut. Men det är redan klart med ersättare. Lokala bryggeriet EBBS Brewing Company tar nämligen över lokalerna i New York.

Det var i måndags som Beernews kunde berätta att Mikkeller stänger ner sitt bryggeri med tillhörande bryggeripub vid basebollarenan Citi Fields i New York.

Den stora anledningen till det är förstås coronaviruset och hur pandemin påverkat intäkterna rejält. I stället ska Mikkeller frakta öl från sitt bryggeri i San Diego för att fortsätta erbjuda färsk öl till New York-borna.

Men lokalerna blir inte tomma länge. Det är nämligen klart att lokala bryggeriet EBBS Brewing Company tar över verksamheten.

Det bryggeriet hade först som plan att skapa en bryggeripub i Brooklyn, men coronaviruset sköt upp de planerna. Under tiden har man bryggt ett antal olika öl, men nu har man alltså klart med var man ska ha sin bryggeripub.

En hel del lär dock se ut ungefär som tidigare, fast ett annat bryggeri nu flyttar in. Bruce Wilpon var nämligen en av personerna som var inblandad i projektet med Mikkeller NYC, och han är även medgrundare till EBBS. Wilpons familjeföretag var tidigare majoritetsägare i basebollaget New York Mets, men där har man nyligen sålt sina andelar så det lär inte saknas kapital för den här satsningen.