Nya turer – men nu är ägarbytet klart

Det fanns en muntlig överenskommelse med en part. Men till slut blev det en helt annan ny ägare av bryggeriet Smuttynose.

Det har varit en hel del turer kring Smuttynose den senaste tiden. I början av året blev det klart att bryggeriet skulle säljas på auktion. När den auktionen genomfördes för ett par veckor sedan, köpte Provident Bank, som höll i auktionen, själv upp bryggeriet och då meddelades att det fanns en muntlig överenskommelse med en potentiell ny ägare.

Men när affären nu är klar blev ägarna istället Runnymede Investments. I en pressrelease säger bankens vd Chuck Withee att det här är ägare som kommer kunna ta bryggeriet till nya nivåer.

– Bryggeriets fans och anställda kan vara trygga med att det här lokala företaget inte bara kommer att överleva utan också utvecklas de kommande månaderna och åren.

66 anställda finns på bryggeriet och de kan räkna med att jobba vidare under de nya ägarna. Även tidigare ägaren Peter Egelston är nöjd med affären och att det blev ett företag från närområdet som tar över bryggeriet.