Ny Kaggen lanseras på Bishops Arms

Bishops Arms släpper en egen version av Kaggen Stormaktsporter 20 oktober. Foto: Pressbild.

Räkna med att det blir en hel del ölnördar på Bishops Arms runt om i landet 20 oktober. Då släpps nämligen en helt ny variant av Närke Kulturbryggeris klassiska Kaggen Stormaktsporter.

 

Bishops-Kaggen är namnet och ölet har lagrats i tre månader på romfat med bottnar av svensk ek. Grundölet är Stormaktsporter som bryggs med ljung-honung.

– Vi är väldigt glada över att ha fått till det här och det ska bli kul att se hur intresset är, säger Oskar Svanström på Bishops Arms.

Ölet kommer att finnas på samtliga 40 Bishops Arms i Sverige, men det finns inte obegränsat med öl. 3500 flaskor är framtagna och de fördelas ut i landet.

Ölet släpps en kort tid efter att grundölets skapare Hans-Göran ”Håge” Viktorsson avled i slutet av september. Han grundade bryggeriet tillsammans med Berith Karlsson och det här ölet får nu ses som en hyllning till ”Håge” och allt han betytt för svenska öl och bryggerier.

– Det blir en hyllning till honom, han har betytt mycket för svensk ölkultur, men jag vill också lyfta fram de andra på bryggeriet som gjort det här möjligt, säger Svanström.

Ölet släpps alltså 20 oktober och de som är de som är med i Bishops Arms medlemsklubb släpps in en timma tidigare för att få provsmaka det nya ölet.